donderdag 8 mei 2014

Update

En de zoveelste dag regen, dus ik moet wel al erg ver zijn met mijn werkjes nietwaar?!

Ach......

Tijd voor een update. Ik heb best wel fanatiek zitten te borduren. Alles is inderdaad een verslaving, je wil continu verder. Dat borduren valt me best wel tegen. Ik doe er best wel lang over om een blokje af te krijgen. Hoe die andere dames dat doen weet ik niet, maar voor mij in iedergeval geen groot kleed. Ik ga voor een kussen.
Ik borduur op een band , die ik nog had liggen. Planning van de blokjes is handig, want ik ben al een paar keer verkeerd uitgekomen. Dus ik denk, mocht ik er nog een willen maken( de borduurstof is al gekocht), dan ga ik het hele borduurpatroon uitwerken, want deze computeruitdraai die ik nu heb, is
niet zo handig. Ik heb dan ookal vele fouten gemaakt, maar ik ben met borduren, net zoals met mijn
haakwerk en breiwerk,: gewoon patroon aanpassen( werkt niet altijd hoor).
Je kunt wel zien aan de verschillende lijntjes, dat ik nog niet precies weet hoe ik het ga kaderen, maar dat zie ik later wel. Ik heb één draadje dmc, twee is bij deze stof te dik, dan kan je de kruisjes niet meer tellen. Er bestaat een DJ modern, meestal ton sur ton geborduurd en een antieke uitvoering, met allerlei kleurtjes, meer gelijkend op de originele DJ quilt. Beide vind ik mooi. Dus ik ga er een beetje tussendoor, niet superstrak, maar ook niet antiquish. Of het werkt, weet ik niet, dat zullen we op het eind zien.


Verder ben ik nu twee dagen met de DJ quilt bezig. Het uitzoeken van kleuren en hoe te werk te gaan duurt bij mij altijd erg lang. Maar ga ik dan zitten, dan gaat alles vrij snel en gaan we gewoon zien waar het schip strandt. Toen ik eenmaal besloten had hoe ik de blokjes ging afwerken was de tekening snel gemaakt. Het wordt, om de wereld werken. Dat betekent gewoon in het midden beginnen en dan blokjes eromheen maken. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, maar dit zie je wel in het origineel terug en dat trok me het meest. En quilt as you go, dat betekent meteen alles aan elkaarzetten en quilten. Dan zit je straks (lees 5 jaar) niet met die enorme lap ( op een bepaald punt heb je dat natuurlijk toch wel).
De kleuren liggen nu vast en daar ga ik me zoveel mogelijk aan proberen te houden, maar je weet maar nooit. De rand is voor mij nog onduidelijk. Ik weet nog niet of ik straks al die driehoeken nog wil maken. Een streepjespatroon trekt me ook wel. Misschien dat ik over een tijdje een paar blokken over wil doen, want het kan echt wel beter, we zien wel! Het origineel is ook niet perfect, imperfectie heeft ook zo zijn charme! ( hoop ik)

Nou totzover mijn update,

Ondertussen is mijn kussentas ook bijna klaar. Toch weer mijn creativiteit op los gelaten ipv een
simpele rechttoe rechtaan tas.. Ben alleen nog even op zoek naar touw voor de hengsels.( nog geen foto dus)

En gisteravond een Biscornu gestart, uit de losse pols, zonder te tellen en met een borduurstukje van longtime ago. Ach niet te kritisch zijn, als de spelden erin zitten zie je er niets meer van!

Tada, bijna af:   


Lieve groet mariet,

Ps, nu wordt het toch weer tijd dat de regen stopt, of niet?

1 opmerking:

  1. Wat naar voor jullie dat het zo lang regent, gister hadden wij hier in de kop van Noord-Holland voor het eerst regen en we zeiden allemaal: "lekker"! Eindelijk een dag om zonder schuldgevoel binnen te kunnen zitten en lekker te studderen (een westfries woord, ik weet niet of je het kent, het betekent zoiets als rommelen, lekker bezig zijn met alles en niks).
    Ik vind de borduurwerkjes voor bij de DJ erg mooi worden, wat een leuk idee om borduurwerk en quiltblokjes met elkaar af te lossen op deze manier.
    Leuk ook dat je aan een Biscornu bezig bent, heerlijk zo'n klein klusje tussendoor, lekker snel af en straks er nog heel vaak van genieten als je de spelden er in prikt ;-)
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen