woensdag 14 mei 2014

Eindelijk weer een zonnige dag?

Geen school vandaag, dus we gaan een dagje op stap. Naar Schiphol, want daar gaat de spreekbeurt van dochter over. Straks eens even kijken wat we nog meer kunnen aandoen onderweg. ( als we dan toch gaan).

Heb ik veel gedaan aan ? Ach weet je, met die regen van de laatste tijd, valt dat eigenlijk best tegen, want ik heb een manco. Als het zoveel dagen achter elkaar regent, dan wordt ik erg chagrijnig en komt er niet zoveel uit mijn handen. Nou eigenlijk is het denk ik meer dat als de PLANNING niet gaat zoals gepland, dan wordt ik knap chagrijnig. Ik had gedacht dat ik zo rond de hemelvaart met al mijn grote klussen klaar zou zijn en dat we dan fluitend op het water alle weekenden vakantie zouden kunnen vieren. Ehehhhhhh! Niet dus! Meteen komt dat stemmetje dat zegt , dat had je toch kunnen weten, ..........en dat is natuurlijk ook zo. Mijn plannen worden weer bijgesteld, go with the flow en neem het er tussendoor ook maar van! Dus dat gaan we vandaag doen!

Ondertussen heb ik wel wat gedaan natuurlijk, mijn kussentas is nog niet af, want ik had natuurlijk weer allerlei snufjes bedacht (ik zoek touw) die niet zomaar voorhanden zijn. Maar hij is al goedgekeurd, door mij als kussentas en door de rest als poef. En hij is dus al in gebruik, vanaf het moment dat ik de kussens ging passen!!! Over succes gesproken.

 
Het was de bedoeling dat ik er vijf kussens in kon doen. Omdat ik een hekel heb aan proppen, had ik de maten een beetje ruim genomen. Kunnen er(met een beetje proppen) nog drie meer in! Haha! Scheelt me weer een exemplaar( planning was drie kussentassen, voor onze zithoek,Zo'n Oostenrijkse exemplaar onder onze schuur met afdak.......Nog van voor het loungen....wij loungen niet wij zitten of liggen op de oude manier. Ook best leuk!
En ......bleek het toch OOK nog een leuke poef te zijn. Ik zal de naden nog maar eens extra verstevigen. En of mijn snufjes er nog aan komen.......tja. De volgende staat op de planning,met poefgedachte in mijn achterhoofd.

En dan mijn Biscornu. Ookal in gebruik.
Ik denk dat ik er nog wel een ga maken, maar dan zo als het hoort, want zomaar wegborduren, dat werkt niet echt. Je moet echt op het kruisje nauwkeurig zijn voor een mooi exemplaar. En dat is natuurlijk een sport waar ik van hou. Maar dan wel op een later tijdstip. Als het straks weer guur is en winterweer! Ik heb nu haast(ja ik ken dat gezegde ook en het is ozo waar)

Verder vordert mijn NI en mijn DJ (afkortingen voor mijn quilts zoals ze door iedereen genoemd worden, Sjaan is een andere voor de Dear Jean. Hier in het noorden zou dat denk ik Jannie worden)
Elk blok is weer een leermoment, zo leuk. De middelste was mijn eerste blok. En die ging als een speer, op de hand en een kniptruuk voor de fllying geese toegepast. Ik was super trots. Helaas bleek bij het nameten het blok te groot(SH....). Hoe kan dat nou....leermoment. Elk stukje weer nameten .want ook met het naaien verlies je of win je mm. Net als bij zaagsnedes en hoe meer blokjes hoe meer van dit soort momenten. De rest ging meteen beter en ik heb ze maar gewoon op de machine gemaakt. En alles kan beter, maar een beetje klungeligheid vind ik eigenlijk wel charmant.

Mijn DJ gaat deze week wat langzamer, maar dat is ook logisch. Omdat de NI zo goed ging, dacht ik nog snel heel veel DJ in elkaar te zetten. Eehhhh! Niet dus.  Ik ben gestrand bij nr. 2 . De vermoeidheid slaat dan toe.en dan moet je stoppen. En dat heb ik ook gedaan. De logica komt op een ander tijdstip dan wel weer (en even weer opnieuw).
 

Tot zover mijn update, gisteren alleen maar in de tuin gewerkt, jemig wat was alles gegroeid met die regen. Zomerplanten in hun bakken. Kunnen ze straks als het balkon klaar is weer mooi in hun potten. Ik gebruik een wisselsysteem. Dat betekent dat ik mijn mooie sierpotten standaard heb staan en dat ik alleen de kunstoffpotten die in deze sierpotten passen per seizoen omwissel, scheelt een hoop werk. Bijvoorbeeld zomerplanten gaan dan al vroeg in de kunstofpot in mijn schuur( bestand tegen de nachtvorsten En de tulpenpotten kunnen achter mijn schuur rustig afsterven, zodat ik deze weer klaar kan maken voor de winterpotten. Dan is het alleen maar een kwestie van omwisselen op het goede moment. Ik vind her reuze handig en het werkt als een tierelier. (Nou heb ik wel een grote raampartij  in mijn schuur, zodat planten daar ook kunnen staan)


Nu gaan we ons snel klaar maken voor ons dagje uit. Ik hoop dat de files ondertussen opgelost zijn!

Groetjes2 opmerkingen:

 1. Stilzitten is duidelijk aan jou niet besteed. Dat systeem met die bloempotten omwisselen vind ik nog zo geen slecht idee. Alleen hier gee schuur om alles in weg te zetten.
  Je quitl vordert weer gestaagd.
  Grtjs
  Daniƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen regende het hier wat, maar inmiddels (13.00 uur) schijnt het zonnetje lekker. Ik hoop dat dat ook zo is bij jullie op Schiphol. Leuk voor je dochter dat jullie als voorbereiding voor de spreekbeurt een bezoekje brengen aan de luchthaven. Zo heeft ze straks vast veel mooie dingen om te vertellen.
  Wat heb je een hoop gedaan de laatste tijd, jeetje en allemaal nog zo mooi ook! Leuk idee die kussentassen/poefs, handig en ze zien er ook nog leuk uit.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen