woensdag 10 april 2013

Tassenhersenspinsels


En zo ontstond mijn tassen project.....Ik heb ergens op een blog verteld dat ik na pasen een tas ging haken , volgens mij bij Blij dat ik brei van Jeanet , een hele inspirerende site. 
En ik ben ook al bezig met materiaal zoeken, maar zoals wel vaker, raakte ik verdwaald doordat er bolletjes in de aanbieding waren. 

Ik wou een vrolijke tas, maar ja welke kleuren zou ik gaan gebruiken? Ik kwam op het lumineuze idee om voor de kleurkeuze een leuke zomerjurk te gebruiken. dus ik op naar de winkel. Daar lagen mijn favoriete bolletjes in de aanbieding. DIE ga ik gebruiken! Thuis gekomen op mijn jurk gelegd, nu kleurtjes erbij zoeken uit mijn eigen voorraad. En daar ging het mis! Mijn eigen wol was eigenlijk veel leuker en ik had al wel twee mooie combinaties makkelijk bij elkaar gezocht!


Nu heb ik dus materiaal voor twee  tassen, beide passend bij twee jurken van mij.
Welke nu te kiezen?
Ik denk dat ik tassen voor alletwee de jurken maak ! Ik moet alleen kiezen voor welke ik nu DIT
patroon ga gebruiken, oorspronkelijk komt het volgens mij uit Japan. Maar verschillende variaties zijn al in de omloop. 
(Ik ga eens proberen of ik de verschillende kan achterhalen)

Wat denk je, vandaag een patroontje voor de haakrol van Wieke van Keulen. Ik heb 'm al af , een makkelijk weghakend patroontje, deze is voor mijn vrolijke zomerjurk denk ik meteen. Ik zie het al voor me. Dus ...die andere dan maar voor de tas die ik al die tijd in gedachten had.
Per ongeluk( ik zweer het je) zet ik pinterest aan  en daar staat de tas ,die verschrikkelijk goed bij mijn andere jurk zou passen!!!!!

Zal ik dan toch maar een zwarte tas maken, jaaaa, zou prachtig staan bij mijn grijze vest en ik heb nog wel verschillende grijstinten. En een mooi lapje bloemetjesstof in zwart. En dan heb ik ook nog een zwart vest. Ja.....maar eigenlijk heb ik wel een zwarte tas, ...zucht.
....en de bolletjes die ik in de aanbieding heb gekocht, zijn ondertussen helemaal naar de achtergrond 
verdwenen.

Een "oranje"-tas? ik zou vast wel iets kunnen verzinnen in blauw wit,die je ook nog na koninginnedag kan gebruiken. Bleeh , nee .......iets verzinnen om het verzinnen is niet mijn stijl.

......Ik ga denk eerst maar eens freewheelen , ik heb nog een aantal saaie bollen wol liggen. Laat ik eens kijken hoe het patroon werkt..... Ben ik ook meteen van die wol af, .... uitdaging gloort aan de horizon.... Zou ik dat kunnen......die bollen die ik eigenlijk niet mooi vindt veranderen in iets wat 
Ik wel mooi vindt? Het zou te gek zij als dat dan bij mijn kleding zou passen! Het project is te overzien, 60 bij 60 cm toch ongeveer, moet te doen zijn toch...

.......Lets give it a shot.  

.....ik dennnnnkkkkkk  dat dit een tassenproject wordt......

Wordt vervolgd,
Mariet


4 opmerkingen:

 1. Ik vind dit zo leuk om te lezen, zo ben ik ook altijd bezig in gedachten...van dit naar dat...of toch die andere kleur etc.
  Succes met de tas welke het ook wordt!

  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke tassen... ziet er mooi uit... en nee die tassen van chipszakken scheurt niet.. één zo'n blokje bestaat uit 32 laagjes uiteindelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf het knap vinden, die tassen van chipszakken!

   Verwijderen